Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εικόνα site_admin

Share: 

Πέμ, 26/08/2021 - 13:30

Μία παρουσίαση βιβλίου,  μπορεί ενίοτε να μετατραπεί σε μία υπέροχη βραδιά,  με διάχυτο λυρισμό.

 

Με το σύνθημα «η καταπιεσμένη και υποτιμημένη Ελληνίδα από ήρεμη δύναμη μέχρι λιοντάρι και μπροστάρισσα στον αγώνα για την απελευθέρωση», ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, 25/8/2021, η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της κας. Βασιλικής Λάζου «Γυναίκες και Επανάσταση 1821, Από τον Οθωμανικό Κόσμο στο Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος», στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Galini στα Καμένα Βούρλα. Στην εκδήλωση συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καμένων Βούρλων, το τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδος και ο Σύλλογος Γυναικών Καμένων Βούρλων.

Η συγγραφέας, κυρία Βασιλική Λάζου,  παρουσίασε το βιβλίο της και μίλησε κυρίως, για τη χρησιμότητα της ανάγνωσης, της μελέτης και της κατανόησης της ιστορίας.

Η κυρία Σοφία Βακιρτζιδέλη, παρουσίασε συνοπτικά και  με μεστό λόγο,  τη δομή και το περιεχόμενο του βιβλίου «Γυναίκες και Επανάσταση 1821», με τις σπάνιες ιστορικές πληροφορίες για το ρόλο της Ελληνίδας στην επανάσταση του 1821.

Η κυρία Βίβιαν Αργύρη, με λόγο βιωματικό και βγαλμένο από τη σύγχρονη πραγματικότητα, μετέφερε στο κοινό της εκδήλωσης προβληματισμούς, για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και έθεσε με λόγια απλά, αλλά τόσο αληθινά, αυτό που διαχρονικά προσπαθεί να κατακτήσει η γυναίκα, ανά τους αιώνες, τη δυνατότητα αυτεξουσίασης και διαχείρισης των δικών της επιλογών.

Την εκδήλωση παρουσίασε, σχεδόν με επαγγελματικό τρόπο η κυρία Όλγα Αναγνωστοπούλου, ενώ συμμετείχε και  το συγκρότημα Minor 2, ο κύριος Άκης Δαβανέλλος και η κυρία Φαίδρα Κουβέλη, που με τις υπέροχες μελωδίες τους πραγματικά ταξίδεψαν τους παριστάμενους, δίνοντας άλλη αίσθηση στη βραδιά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κύριος Ιωάννης Συκιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιβλίο, στην προσφορά της Ελληνίδας στην Επανάσταση του 1821 και αποπειράθηκε να συνδέσει τις ιστορικές καταγραφές και τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καμένων Βούρλων,   κυρία Μαρία Μπασάνου, που  μίλησε για λίγες από τις πραγματικά πολλές και σημαντικές δράσεις του συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και  ο Σεβασμιότατος ποιμενάρχης μας κος. Συμεών, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος κος. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης κος. Αθανάσιος Καρακάντζας, καθώς και άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κος. Ευθύμιος Καραϊσκος και ο Δήμαρχος Λοκρών κος. Αθανάσιος Ζεκεντές, όπως και  πλήθος κόσμου, που έδειξε να απολαμβάνει το τελικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr