Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Λειτουργία Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου

Εικόνα site_admin
Τετ, 20/11/2013 - 10:00 έως Πέμ, 21/11/2013 - 09:45

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Ακτή Βασιλειάδη
18510 Πειραιάς
                                το Αρχηγείο Λιμενικού  Σώματος

Ακτή Βασιλειάδη

18510 Πειραιάς
 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου.

 

          Ι. Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι  στον επικείμενο σχεδιασμό  της συγχώνευσης υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου περιλαμβάνεται και η κατάργηση  του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου. Θέλουμε  να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

          Η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου  θα έχει  δυσμενείς επιπτώσεις  για την  περιοχή μας, καθόσον:

          1.  Το λιμάνι του Αγίου Κων/νου είναι ο κύριος ακτοπλοϊκός κόμβος  σύνδεσης  των Βόρειων Σποράδων με την κεντρική Ελλάδα  καθώς και με τη Βόρεια Εύβοια, διακινούνται δε μέσω αυτού  μεγάλος αριθμός επιβατών και οχημάτων συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη  τόσο της κεντρικής Ελλάδας, όσο και όλης της χώρας.

          2. Ένας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού της περιοχής απασχολείται τόσο επαγγελματικά  όσο και ερασιτεχνικά με την αλιεία  και εξυπηρετείται από τον Λιμενικό Σταθμό.

          3.  Η θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου  και συγκεκριμένα ο Βόρειος Ευβοϊκός- Μαλιακός κόλπος αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και αστυνόμευσης.

          4.  Η ακτογραμμή του Δήμου εκτείνεται σε μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων που  την θερινή περίοδο φιλοξενεί χιλιάδες λουομένους  καθώς και σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια και πλήθος άλλων θαλασσίων δραστηριοτήτων(ιστιοπλοϊκοί αγώνες, κολυμβητικοί αγώνες κ.λ.π.).

          5.  Η ολοένα  αυξανόμενη δόμηση παραθεριστικών κατοικιών  στην παράκτια περιοχή του Δήμου χρήζει ιδιαίτερης αστυνόμευσης  για την προστασία του αιγιαλού και του φυσικού περιβάλλοντος .

          6.   Στην περιοχή ευθύνη του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου ανήκουν τα τουριστικό αγκυροβόλιο Καμ. Βούρλων και  το αλιευτικά  καταφύγιο Καινούργιου, Αγίου Σεραφείμ και Μώλου.

          7.  Για τους παραπάνω σοβαρούς  λόγους είναι  επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κων/νου.

          Ο Δήμος μέχρι σήμερα στάθηκε  αρωγός στην προσπάθεια καλής λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προτίθεται δε να εξασφαλίσει και  χώρο στέγασης   των υπηρεσιών του Λιμενικού Σταθμού  χωρίς μίσθωμα, προκειμένου να παραμείνει η υπηρεσία αυτή στον τόπο που πραγματικά τη χρειάζεται.

          ΙΙ. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.-

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon limenarheio_18-11.doc33.5 KB

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr