Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

Εικόνα site_admin
Πέμ, 30/05/2024 - 12:00

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι πλέον είναι διαθέσιμη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, για το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας. Οι υπόχρεοι πολίτες σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν προθεσμία έως και τις 30 Ιουνίου 2024 να υποβάλουν ψηφιακά τη δήλωσή τους.

Οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας:               

Θα χρειαστείτε α) κωδικούς taxisnet, β) κωδικό ΚΑΕΚ


1. Ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://akatharista.apps.gov.gr/  και επιλέγοντας «Υπηρεσίες για Πολίτες», συνδέεστε με τους κωδικούς taxisnet.
2. Επιλέγετε «Δήλωση Καθαρισμού Ιδιοκτησίας και  πατάτε «ΣΥΝΕΧΕΙΑ»
3. Στη σελίδα Στοιχείων οικοπέδου:

α)Εάν το οικόπεδο διαθέτει ΚΑΕΚ που βρίσκεται σε ανάρτηση, τότε εισάγετε τον ΚΑΕΚ και πατάτε «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». Για την εύρεση του ΚΑΕΚ μπορούμε να συνδεθούμε στην ψηφιακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου. Αν ο ΚΑΕΚ είναι έγκυρος, συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία του οικοπέδου.
β)Εάν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή που το κτηματολόγιο δεν βρίσκεται σε λειτουργία, τότε επιλέγουμε «ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» (πρότυπο ΕΓΣΑ ’87), σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Θα εμφανιστεί το μήνυμα « Οι συντεταγμένες που εισάγετε ανήκουν σε οικόπεδο που δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί στο Ελληνικό Κτηματολόγιο».

4. Στη συνέχεια τα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΛΟΥΝΤΟΣ», συμπληρώνονται αυτόματα. Σε περίπτωση που κάποια λείπουν μπορείτε να τα εισάγετε.Στο επόμενο βήμα δηλώνετε τις ενέργειες πυρασφάλειας που 5. έχετε εκτελέσει. Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλες τις ενέργειες πυρασφάλειας επιλέγοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ / ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Επίσης πρέπει να συναινέσετε στο κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (Δηλώνω υπεύθυνα ότι προέβην…..)
6. Τέλος επιλέγετε «ΥΠΟΒΟΛΗ». Θα εμφανιστεί οθόνη επιτυχούς υποβολής με τον κωδικό της δήλωσης. Ταυτόχρονα αφού λάβει ηλεκτρονική σφραγίδα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όσοι έχουν ήδη κάνει υπεύθυνη δήλωση καθαρισμού οικοπέδου στον Δήμο μας, είναι και αυτοί υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην ψηφιακή πλατφόρμα τον καθαρισμό του οικοπέδου τους.

Μέσω της πλατφόρμας γίνονται επίσης καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr