Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ - Ειδικές Διαδρομές στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Εικόνα site_admin
Παρ, 06/09/2024 - 16:00

Σε ειδικότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα του ΕΚΟ Rally Acropolis που αφορά στις ειδικές διαδρομές που διέρχονται από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΕΔ 7 ΡΕΓΚΙΝΙ

Μήκος: 28,67 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:13

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 7 08:16

 

Ακριβώς η περυσινή Ε.Δ. Ελάτεια, με αντίθετη φορά, δηλαδή με εκκίνηση από το Ρεγκίνι. Σημεία αναφοράς είναι το πέρασμα από τα νερά στο 4,74 χλμ. της ε.δ. καθώς και τα τελευταία πολύ γρήγορα κατηφορικά 10,59 χλμ. του ελληνικού “Pikes Peaks”, που πολλοί θεατές προσμένουν να παρακολουθήσουν για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από τον δυτικό κόμβο των Καμένων Βούρλων κατευθυνθείτε βορειοδυτικά στον Παράδρομο του Α/Δ ΠΑΘΕ προς Αγία Τριάδας. Σε 5,2 χλμ στρίψτε αριστερά προς Ρεγκίνι. Συνεχίστε στην Επαρχιακή Οδό Κόμνηνας – Ρεγκινίου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΕΔ 14 - 15 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ –  ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ WOLF POWER STAGE

Μήκος: 18,29 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:00

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 14 10:05

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 15 13:15

 

Μία από τις πλέον κλασικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις - τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια. Ξεκινάει έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δρυμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,5 χλμ. γίνεται και πάλι πολύ στενός.

Η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πριν το Μοναστήρι, όπου τερμάτιζε παλιότερα, πλέον συνεχίζει ευθεία για ακόμα 650 μέτρα και τερματίζει στις παρυφές του χωριού Μενδενίτσα, όπου θα γίνει και η απονομή της Wolf Power Stage.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από τις Θερμοπύλες κατευθυνθείτε προς Ανάβρα. Περάστε μέσα από το χωριό και μηδενίστε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 χλμ. (αριστερή στροφή - γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,20 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 1,17 χλμ. φτάνετε στο 12.99 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος θεατών στο εσωτερικό της λίμνης «Νευρόπολης» και συγκεκριμένα μέσα από την περίμετρο που έχει οριοθετηθεί με ξύλινους πασσάλους. Θα υπάρχει ειδική σήμανση τοποθετημένη από τον αρμόδιο φορέα.

 

-Ειδικότερα σε ότι αφορά στη Δημοτική Κοινότητα Μενδενίτσας, θα έχουν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες στην πλατεία από όπου όσοι δεν ακολουθήσουν την ειδική διαδρομή, θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω του Eurosport τον αγώνα σε ζωντανή μετάδοση. Επίσης, αμέσως μετά η Δ.Κ. έχει μεριμνήσει και θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με DJ, ελεύθερη για το κοινό στην πλατεία της Μενδενίτσας.

 

•Βάσει των νέων κανονισμών ασφαλείας της FIA, οι περιοχές ΧΩΡΙΣ κορδέλα ή προστατευτικό πλέγμα θεωρούνται ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ. Παρακολουθήστε τον αγώνα μόνο από τις προβλεπόμενες θέσεις θεατών οι οποίες επισημαίνονται διακριτά ή από υπερυψωμένα σημεία.

•Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής. Στη συνέχεια θα απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση στο δρόμο συμπεριλαμβανομένης της αφετηρίας και του τερματισμού.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr