Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

1.396.793,40 ευρώ για παρεμβάσεις σε δημοτικά (σχολικά) κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας

Εικόνα sfetsasp
Τετ, 20/07/2022 - 00:00 έως 23:45

Εγκρίθηκε η δαπάνη 1.396.793,40 ευρώ για παρεμβάσεις σε δημοτικά (σχολικά) κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας, η οποία κατανέμεται ως εξής: 465.597,80 ευρώ στο 2022 και 931.195,60 ευρώ στο 2023.

Με το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος Καμένων Βούρλων θα φροντίσει για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και κουφωμάτων, καθώς και την προμήθεια υλικών συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των σχολικών υποδομών.

Τα παραδοτέα του έργου θα είναι τα προμηθευόμενα είδη (νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες), υλικά επιστέγασης κλειστού σχολικού γυμναστηρίου, ξύλινο δάπεδο (παρκέ) κλειστού σχολικού γυμναστηρίου και λοιπός αθλητικός εξοπλισμός κλειστού σχολικού γυμναστηρίου.

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός, θα είναι καινούργιος και θα παραδοθεί πλήρως τοποθετημένος και έτοιμος για λειτουργία.

Η προμήθεια των προμηθευόμενων εξοπλισμών θα καλύψει χρόνιες ανάγκες για την εξυπηρέτηση της αθλητικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για γήπεδα προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων των σχολείων για χώρους άθλησης, εκπαίδευσης και αναψυχής των παιδιών, καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το έργο αναμένεται να έχει θετική επίδραση στις δημοτικές παροχές των πολιτών και στη βελτίωση των δημοτικών υποδομών, αυξάνοντας την σταθεροποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου, μειώνοντας τις μετακινήσεις των δημοτών προς άλλες περιοχές. Επιπλέον, ενθαρρύνονται οι νεαρές ηλικιακές ομάδες προς τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση, μέσω όλων των ερεθισμάτων που δημιουργούν οι παροχές των προμηθευόμενων εξοπλισμών.

Παράλληλα, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και του κόστους σε κατανάλωση πόρων και ενέργειας. Επίσης, θα έχει τον μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά τον κύκλο ζωής του και τον μικρότερο οικονομικό αντίκτυπο μετά το πέρας της επιχειρησιακής του ζωής για τον Δήμο.

Το έργο θα αυξήσει τον δείκτη απασχόλησης, καθώς για την εκτέλεσή του θα απασχοληθεί το προσωπικό του/των αναδόχου/ων και των προμηθευτών αυτού/των. Το περιβάλλον προστατεύεται, μιας και για την εκτέλεση της προμήθειας δεν εκτελούνται εργασίες που διαταράσσουν ή επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα τα προμηθευόμενα είδη/ εξοπλισμός είναι είτε από ανακυκλώσιμα, είτε από ανακυκλούμενα υλικά.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησής του αναμένεται να είναι οι έξι (6) μήνες.

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr