Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Άσκηση καταπολέμησης εικονικής ρύπανσης στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Τρί, 06/06/2023 - 00:00 έως 23:45

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση καταπολέμησης εικονικής ρύπανσης στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου, το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και το σενάριό της περιλαμβάνει πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο επιβατηγού πλοίου. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς σημειώθηκε ρύπανση στη θάλασσα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα μέσα (πλωτά σκάφη περιοχής, οχήματα) και όλες οι δημόσιες συναρμόδιες υπηρεσίες έσπευσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά και τη ρύπανση στη συνέχεια.

Είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιου είδους ασκήσεις, ώστε όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου ανά πάσα στιγμή.

Το «παρών» εκ μέρους του Δήμου Καμένων Βούρλων έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, και η Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σταματία Λαγού, και συμμετείχαν η Διοικητής του 2ου Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Υποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κωνσταντίνου, Ανθυποπυραγός Παναγιώτης Κοτρώνης, το πλήρωμα του νέου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου CAT 1, που εκτελεί τα δρομολόγια Άγιο Κωνσταντίνος - Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος – Μαντούδι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ερασιτεχνών Αλιέων «Ενάλιος Δαφνούντας» Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος, η εταιρεία του κ. Κωνσταντίνου Καραμπά, και οι ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, κ.κ. Γεώργιος Μητσικώστας και Ευάγγελος Κυριακάκης, ενώ την άσκηση παρακολουθούσαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγίου Κωνσταντίνου.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr