Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΙNΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εικόνα site_admin

Share: 

Παρ, 29/10/2021 - 23:00

Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/10/2021, στο Δήμο Καμένων Βούρλων,  δράση εμβολιασμού κατά του Covid-19, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος. Κινητές μονάδες υγείας, τηρούσες όλα τα ιατρικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, διενήργησαν εμβολιασμούς σε όσους δημότες ήθελαν και βρέθηκαν, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Σκάρφειας και στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Μώλου.  Με χαρά διαπιστώσαμε, ότι η δράση απέκτησε ουσιαστικό νόημα, αφού πολλοί υπερήλικες, μεταξύ των λοιπών ενδιαφερομένων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν σε πιο μεμακρυσμένα εμβολιαστικά κέντρα, προσήλθαν να εμβολιαστούν.

Στα σημεία του εμβολιασμού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καμένων Βούλρων κύριος Ιωάννης Συκιώτης και ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. κύριος Φώτης Σερέτης, οι οποίοι συνομίλησαν με του εμβολιαζόμενους δημότες, αναδεικνύοντας ζητήματα, που άπτονται της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, για την προάσπιση της ζωής και της υγείας τους.

Παρόντος του Διοικητού του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, κυρίου Δημητρίου Δημητρέλλου και του υγειονομικού προσωπικού, που το στελεχώνει, οι κύριοι Ι. Συκιώτης και Φ. Σερέτης ενημερώθηκαν για τον απολογισμό της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, από την έναρξη λειτουργία του μέχρι σήμερα και έκανε ιδιαιτέρως μεγάλη εντύπωση, ο σημαντικός αριθμός επισκέψεων, που έχει καταγραφεί, ο οποίος ανέρχεται στους 25535 ασθενείς, εξ αυτών 11.363 ήταν επείγουσες περιπτώσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 22.605 εμβολιασμοί κατά του Covid-19.

Στη κοινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε, εκτός των άνω ζητημάτων, έγινε αναφορά και σε ένα άλλο αλλά προεχόντως σημαντικό ζήτημα και ειδικότερα στη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, ως Κέντρου Μαστού. Είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα να γίνονται δωρεάν μαστογραφίες, ενώ υπάρχει και εξειδικευμένος μαστολόγος- ιατρός, ώστε να υπάρχει πλήρης ιατρική διάγνωση. Ήδη η λειτουργία του έχει ξεκινήσει και έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων, προτίθεται να διενεργήσει δράσεις, ώστε να διαδοθεί η σχετική δυνατότητα των πολιτών, και να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση,  διότι στο συγκεκριμένο ιατρικό ζήτημα, η πρόληψη σώζει ζωές και αυτό είναι στατιστικά διαπιστωμένο.  

Ελπίζουμε η 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, να πραγματώνει και στο μέλλον τέτοιες δράσεις, κοντά στον δημότη, και να μεριμνά, ώστε και οι πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας, να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ευχαριστούμε το Διοικητή της κύριο Φώτη Σερέτη, για την αγαστή συνεργασία.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness