Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Δήλωση Δημάρχου Καμένων Βούρλων για την ακαρπία του ελαιώνα του Δήμου

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Παρ, 11/08/2023 - 00:00 έως 23:45

Μετά τη διαπίστωση της πλήρους ακαρπίας στον Δήμο Καμένων Βούρλων, ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η κλιματική κρίση δεν άφησε αλώβητο ούτε τον ελαιώνα του Δήμου μας.

Αρχές Αυγούστου, εποχή που γίνεται συνήθως η ασφαλής εκτίμηση της ηρτημένης εσοδείας των ελαιόδεντρων, διαπιστώνεται πλέον η πλήρης ακαρπία.

Ο ελαιώνας του Δήμου μας αποτελεί τη βασική καλλιέργεια των Δημοτών μας οι οποίοι ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα, που σε μια κανονική παραγωγή ξεπερνά τους 20.000 τόνους ελαιόκαρπου.

Το γεγονός της πλήρους ακαρπίας, δηλαδή της μηδενικής παραγωγής, είναι πρωτόγνωρο, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και δημιουργεί αίσθημα απόγνωσης στους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο.

Είναι απαραίτητο η Κεντρική Διοίκηση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την τεκμηρίωση της οικονομικής ζημίας και την ενίσχυση των παραγωγών μας.

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων είναι στη διάθεση των Δημοτών μας και της Κεντρικής Διοίκησης να σταθεί αρωγός όπου πρέπει».

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr