Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Δράση «Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα νηπιαγωγεία & τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Εικόνα site_admin

Share: 

Σάβ, 06/04/2024 - 22:00

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των Δήμων και των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων. 
 Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 156.273 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής εκτελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα παραπάνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές
ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές σε όλα τα νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Φθιώτιδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καμένων Βούρλων και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός Ι» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Όσα παιδιά επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο (με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους) θα εξεταστούν δωρεάν. Μετά την εξέταση θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του και θα παραδίδεται Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.
Πρόγραμμα εξετάσεων:
Α] Εντός των μονάδων εκπαίδευσης
Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται εντός των νηπιαγωγείων & των δημοτικών σχολείων κατά τις ώρες λειτουργίας τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που οι διευθυντές έχουν ήδη λάβει και έχει διανεμηθεί στους γονείς.
Β] Εκτός των μονάδων εκπαίδευσης το απόγευμα
Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00 θα γίνουν έλεγχοι:
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Από Δευτέρα 08.04.2024 μέχρι Τετάρτη 10.04.2024 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμωνος (Παιδίατρος)
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Την Παρασκευή 12.04.2024 (Παιδίατρος) & τη Δευτέρα 15.04.2024 (ΩΡΛ) στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης
ΜΩΛΟΣ
Την Τετάρτη 17.04.2024 στην κεντρική πλατεία (Παιδίατρος)
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Την Πέμπτη 18.04.2024 στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος (Παιδίατρος)
Για τον ορισμό ραντεβού για τους απογευματινούς ελέγχους, μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Δημάρχου στο 2235350032 από 09:00 μέχρι 12:00
(κ. Ιωάννης Αποστόλου, συνεργάτης δημάρχου).
Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
press@hamogelo.gr
Τηλ. 210 33 06 140
Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon kamenon_voyrlon.pdf2.28 MB

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness