Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Έφυγε το πρώτο πλοίο για Σποράδες από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις εργασίες επέκτασής του!

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Παρ, 02/06/2023 - 00:00 έως 23:45

Σε κομβικό λιμένα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού και εμπορικού κόσμου στην Κεντρική Ελλάδα προς τις Σποράδες μετατρέπεται πλέον ο λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το πρώτο πλήρες πλοίο για Σποράδες αναχώρησε από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με 400 επιβάτες, 90 Ι.Χ. και 10 φορτηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries θα εκτελεί κάθε μέρα το πρωί τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο – Μαντούδι, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο θα προστεθούν και νέα δρομολόγια.

Το «παρών» στην εκδήλωση αναχώρησης του πλοίου έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων. κ. Ιωάννης Συκιώτης, η Διοικητής του 2ου Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Υποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Λιμενάρχης Στυλίδας, Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, ο τέως Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, η Τοπική Σύμβουλος, κ. Θεοδώρα Αδάμ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ο κ. Συκιώτης δήλωσε σχετικά: «Οι λιμενικές υποδομές του Αγίου Κωνσταντίνου αναβαθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προσδίδοντας ασφάλεια στον ελλιμενισμό των επιβατηγών πλοίων, καθώς και των διερχόμενων σκαφών αναψυχής και τουριστικών πλοίων. Η κατασκευή του λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου θα συντελέσει θετικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μιας και μετά από χρόνια θα εξυπηρετείται και το νησί της Αλοννήσου με το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries. Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου ανέρχεται σε 200 Ι.Χ. και 1.000 επιβάτες. Με την έλευση του συγκεκριμένου πλοίου αναβαθμίζεται πλέον και η γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Βόρειες Σποράδες».

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr