Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

FIDE World Senior Chess Championships 2012

Εικόνα site_admin

Share: 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 2012
KAMENA BOYΡΛA / 12 - 25 Noεμβρίου 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 12 NOEMBRIOY 2012

128 συμμετοχές από 42 χώρες στο φετινό Παγκόσμιο Βετεράνων της FIDE!

 

Ξεκίνησε το φετινό Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Βετεράνων, φιλοξενούμενο στο ξενοδοχείο GALINI RESORT & SPA στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και πλέον ιστορικές διοργανώσεις της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), με παράδοση που ξεκινάει από το 1991 και φέτος διεξάγεται για 22η συνεχόμενη χρονιά και πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Οι συμμετοχές στην κατηγορία ΟΠΕΝ Ανδρών ανέρχονται σε 106 σκακιστές από 39 χώρες και στην κατηγορία γυναικών σε 22 σκακίστριες από 6 χώρες, γεγονός που πιστοποιεί τη δυνατότητα της χώρας μας να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον απ'όλο τον κόσμο όταν αναλαμβάνει τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Συνολικά συμμετέχουν 128 σκακιστές και σκακίστριες από 42 χώρες.

 

Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα από GMs που αγωνίζονται είναι ο Γαλλο-Ρώσος Ανατόλι Βάισερ, ο Λετονός Εβγκένι Σβεσνίκοβ, ο Σλοβάκος Γκενάντι Τιμοσένκο, ο Ρώσος Γιούρι Μπαλάσοβ, ο Τσέχος Βλάστιμιλ Γιάνσα, ο Γαλλο-Ουκρανός Βλάντιμιρ Οχότνικ, η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών Νόνα Γκαπριντασβίλι από τη Γεωργία, κ.ά. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο διεθνής μετρ και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Σκαλκώτας και ο μετρ Μιχάλης Καλοσκάμπης, με ελπίδες διάκρισης και οι δύο.

 

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Επικεφαλής διαιτητής είναι ο διεθνής κ. Αργύρης Κυθαρίδης και Διευθυντής Αγώνων ο κ. Νίκος Καλέσης, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα 5 έμπειρων διατητών. Πολύ σημαντική είναι και η υποστήριξη που παρέχει στη διοργάνωση ο Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, παρέχοντας κάθε βοήθεια στο μέτρο του δυνατού.

 

Η αγωνιστική εξέλιξη του τουρνουά θα παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων www.worldseniors2012.org με live παρτίδες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποτελέσματα και βαθμολογίες καθημερινά. Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 4 το απόγευμα, εκτός της Τρίτης 20 Νοεμβρίου που είναι ημέρα ξεκούρασης για τους συμμετέχοντες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσβλέπουν σε μία πετυχημένη οργανωτική προσπάθεια που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

FIDE World Senior

Chess Championships 

Τηλ.: (+30) 6938326161 

Εmail: worldseniors2012@gmail.com

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness