Αποτελεί στην ουσία έναν χώρο στον οποίο οι πολίτες μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος δίνοντας τους παράλληλα τη...
Το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καμένων Βούρλων, στην Κεντρική Πλατεία του Μώλου, το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022.
Περίπου 140 χορευτές από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου, αλλά και τους καλεσμένους του Συλλόγους που συμμετείχαν, πρόσφεραν στους κατοίκους του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής μια πλούσια μουσικοχορευτική βραδιά, ταξιδεύοντάς τους με μουσικές και χρώματα από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Περιβάλλοντος, κ.κ. Ηλίας Σανίδας και Ηλίας Κυρμανίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Σωσώνης, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.
Τη χαρά του εξέφρασε, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.κ. Συμεών, καθώς στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτές και χορεύτριες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός, ο πολιτισμός μας μάς μαζεύει και μάς δίνει τη δυνατότητα να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να τρώμε και να τσουγγρίζουμε τα ποτήρια μας, να επικοινωνούμε, να έχουμε χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Αυτή την ελπίδα και αισιοδοξία από εδώ, τη Λοκρίδα, από τη Φθιώτιδα, από τον πανέμορφο Μώλο, τη στέλνουμε σε Βορρά και Νότο, σε Μακεδονία και Κρήτη, Σε Δωδεκάνησα και Ιόνιο. Σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Απ’ την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου για την προσφορά του στον Πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια και καλωσόρισε τους υπόλοιπους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου θα ξεκινήσει από τον Μώλο στις 2 Αυγούστου με συναυλία της Γεωργίας Δρακάκη και του Βασίλη Λέκκα.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Σύλλογοι:
● Χοροί Ρούμελης από το παιδικό τμήμα και Έβρου από το εφηβικό του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου. (Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Κατσούλας)
● Χοροί από την πεδινή και ορεινή Καρδίτσα από τον Χορευτικό Μορφωτικό Λαογραφικό Όμιλο Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες». (Χοροδιδάσκαλος: Νώντας Στυλόπουλος)
● Χοροί Επαρχίας Καστοριάς από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού Καστοριάς. (Χοροδιδάσκαλος: Κώστας Τσιάρας)
● Χοροί Ικαρίας από το Χορευτικό του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. (Χοροδιδάσκαλος: Κώστας Θεοχάρης)
● Χοροί Αμφίκλειας (Δαδί) από τον Καλλιτεχνικό Λαογραφικό Όμιλο Φθιώτιδας. (Χοροδιδάσκαλος: Θεόδωρος Μακρής)
● Από την Πόλη και την Σμύρνη στη Νέα Πατρίδα από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου. (Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Κατσούλας)
Συνόδευσαν οι μουσικοί: Γιώργος Αγγελόπουλος (τραγούδι), Γιώργος Κουβαράς (κλαρίνο), Ανδρέας Λενάς (λαούτο), Σάκης Καρακώστας (βιολί) και Δημήτρης Ρούσκας (κρουστά).