Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Εικόνα site_admin

Share: 

Παρ, 21/01/2022 - 20:15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Καμένων Βούρλων Συκιώτη Ιωάννη για την Απογραφή:

" Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε "

«Απευθύνω έκκληση στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων να συμμετάσχουν όλοι στην Απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και να απογραφούν στον τόπο που ζουν.

Η άρνηση απογραφής ή η απογραφή σε άλλο τόπο, σημαίνει εικονική καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας. 

Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι:

·         θα έχουμε μικρότερη συμμετοχή στην κατανομή των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που δικαιούμαστε και δεν θα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα και τις υποδομές που έχουμε ανάγκη.

·         δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα του αριθμού των μαθητών και των σχολείων που χρειαζόμαστε.

·         δεν θα έχουμε πραγματική εικόνα των αναγκαίων παιδικών σταθμών, των παιδικών χαρών, των ΚΑΠΗ, των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αθλητικών υποδομών κλπ, που πρέπει να δημιουργήσουμε.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία κατανέμει τους πόρους προς τους ΟΤΑ, με βάση τον αριθμό των κατοίκων, πρέπει ΟΛΟΙ να απογραφούμε στον τόπο που ζούμε, για να αποκτήσουμε τα έργα και τις υποδομές, που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, στην προηγούμενη απογραφή, το 2011, καταγράφηκαν στον Δήμο Καμένων Βούρλων, 12.090 κάτοικοι, αν και ο πραγματικός πληθυσμός, υπολογίζεται σε πάνω από 20.000 κατοίκους, ειδικά την  περίοδο Μαΐου - Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μας λαμβάνει λιγότερα χρήματα από ότι πραγματικά χρειάζεται, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του.

Για αυτό λοιπόν, εδώ ζούμε, εδώ να απογραφούμε. Για να έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.»

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί  ακόμη, μπορούν να απογραφούν ως εξής:

 

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

 

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα

ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

 

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση census-ep.53_f.a@statistics.gr

 

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

 

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 

  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

-          Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

-          Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2231022438.

Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

 

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 6947327858 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση elenimaios@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω  τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε:

 

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Αγ. Κωνσταντίνου, Καμένων Βούρλων και  Μώλου): 2231022438 - census-ep.53_f.a@statistics.gr

 

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφείτε όχι μόνο εσείς, αλλά να προτρέψετε και όσους διαμένουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων να σπεύσουν να απογραφούν, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Η απογραφή είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει: Απογράφομαι στο Δήμο Καμένων Βούρλων!.

 

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness