Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Πρόσκληση παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2027 (γεννηθέντων το έτος 2006) για την κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

Εικόνα site_admin

Share: 

Τετ, 24/01/2024 - 11:45

 Σας ενημερώνουμε ότι, οι στρατεύσιμοι κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024 (2 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου)

 Οι Στρατεύσιμοι μπορούν να προσέλθουν στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας του Στρατολογική Υπηρεσία, είτε ηλεκτρονικά, ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ανεξάρτητα από το Δήμο εγγραφής τους στα μηττρώα αρρένων.

 Για την συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να προσκομίσουν απαραιτήτως κατά την παρουσίασή τους, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών;

 1) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικού Διαβατηρίου.

 2) Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

 3) Βεβαίωση ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.

 Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του διαδικτυακού τόπου (www.stratologia.gr), υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές υποχρεούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

 Επίσης, οι στρατεύσιμοι ανεξαρτήτως αν διαμένουν στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συνέπειες από τη μη ενημέρωση (πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).

 Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις στις οποίες να περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.

 Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώσουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) αποδεικτικό κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

 Επισημαίνεται ότι, όσοι δεν τηρούν τις ως άνω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:

 1) Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

 2) Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

 3) Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεση ανακριβών δικαιολογητικών.

 Τέλος, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάθεση Δελτίου Απογραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ΣΥ, στα ΚΕΠ ή στις Ελληνικές Προξενικές Αρχές του εξωτερικού. Τα στοιχεία επικοινωνίας των ΣΥ είναι διαθέσιμα στο μενού "Επικοινωνία" του ιστοτόπου του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr).

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon prosklisi_parousiasis_stratusimon_klashs_2027.pdf274.46 KB

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness