Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΔΑΦΝΟΥΣ"

Εικόνα site_admin

Share: 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 «ΔΑΦΝΟΥΣ»

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διάλεξη της κ. Μαρίας–Φωτεινής Παπακωνσταντίνου,

Προϊσταμένης της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,

για το Ασκληπιείο του Δαφνούντος στον ΄Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΑΦΝΟΥΣ», με την αρωγή του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου,  διοργανώνει διάλεξη της κ. Μαρίας – Φωτεινής Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένης της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Το Ασκληπιείο του Δαφνούντος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και η δυνατότητα ανάδειξής του». Η εκδήλωση, η οποία θα συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας αρχαιολογικών ευρημάτων της ανασκαφής, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο, το Σάββατο 21 Απριλίου 2012, ώρα 20.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Η αρχαία πόλη του Δαφνούντος βρίσκεται στη θέση «Ισώματα» και το λιμάνι της στη θέση της σημερινής κωμόπολης. Οι ανασκαφές της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο χρονικό διάστημα 2005-2007 με αφορμή την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου, έφεραν για πρώτη φορά στο φως τμήματα της αρχαίας πόλης και των νεκροταφείων της.

 

Το σημαντικότερο μνημείο το οποίο έχει έρθει μέχρι σήμερα στο φως είναι το ιερό του Ασκληπιού του Δαφνούντος στα «Ισιώματα», ένα από το πρωιμότερα, καλύτερα διατηρημένα και πληρέστερα ανασκαμμένα Ασκληπιεία στον ελλαδικό χώρο.

 

Μετά την πρόσφατη άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για την παρουσίαση του μνημείου στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθέατρου του Μουσείου Ακρόπολης, ανακοινώνονται για πρώτη φορά στο κοινό της περιοχής τα αποτελέσματα της ανασκαφικής διερεύνησης ενός εξαιρετικής σημασίας μνημείου καθώς και οι ενέργειες της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων για την διάσωση και ανάδειξή του.

 

 

Επικοινωνία:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «ΔΑΦΝΟΥΣ», τηλ. 6974110036
    • ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τηλ. 22310 29992
    • Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τηλ. 22350 31147
    • Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, τηλ. 22350 22300

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness