Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Τα Καμένα Βούρλα επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας

Εικόνα site_admin

Share: 

Τετ, 22/06/2022 - 23:45

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Τα Καμένα Βούρλα επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας

 

Τον Δήμο Καμένων Βούρλων επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο της λουτρόπολης από τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Συκιώτη.

Σκοπός της συνάντησης και αντικείμενο συζήτησης στο γραφείο του Δημάρχου ήταν η συνεργασία του Δήμου Καμένων Βούρλων με την πόλη της Ρακόβιτσα. Οι δεσμοί που ενώνουν άλλωστε τους δύο λαούς είναι ισχυροί και στη συζήτηση τονίστηκαν τόσο η ορθόδοξη πίστη, όσο και οι κοινοί αγώνες Ελλάδας και Σερβίας για την ελευθερία.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διευθυντής του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, κ. Απόστολος Στεργιόπουλος, εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Δημήτριος Αποστόλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Σωσώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Δημόπουλος, Ιωάννης Γλυκός, Αντύπας Αντύπας, Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Λεωνίδας Πενταλιός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων, κ. Δημήτριος Καραμανώλης και η Γ.Γ. του Δήμου, κ. Ιωάννα Φύκα. Τον κ. Σπασόγιεβιτς συνόδευαν οι κ.κ. Ζόραν Τσαούσεβιτς, Ντέγιαν Ρίστιτς και Ιωάννης Τσαχαλίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σπασόγιεβιτς πρόσφερε στον κ. Συκιώτη ποτά της Σερβίας που προέρχονται από βερίκοκο και δαμάσκηνο, ενώ ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων πρόσφερε με τη σειρά του στον Πρέσβη λάδι, μέλι, κελυφωτό φυστίκι, λικέρ ρόδι, τσίπουρο και γλυκό κεράσι, όλα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε σήμερα, στο Δημαρχείο της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, τον φίλο Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου των Καμένων Βούρλων, διότι έχω δεσμούς φιλίας και αγάπης με τη Σερβία και ειδικότερα με την πόλη του Βελιγραδίου, όπου σπούδασα και τελείωσα ιατρική πριν από 30 περίπου χρόνια και έρχεται η στιγμή να με επισκεφθεί ο Πρέσβης μετά από πρόσκληση που του απηύθυνα σήμερα, εδώ στο Δημαρχείο, για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τη διαδικασία συνεργασίας της πόλης της Ρακόβιτσα και του Δήμου Καμένων Βούρλων, που είχε ξεκινήσει πριν χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ ο Ντούσαν με τους επιτελείς από την Πρεσβεία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας και ο Διευθυντής του Α.Τ. Καμένων Βούρλων, που μας τιμούν με την παρουσία τους, και Αντιδήμαρχοι. Πιστεύω ότι μας ενώνουν πάρα πολλά πράγματα με τον σέρβικο λαό, γιατί θεωρούμαστε αδέλφια για αιώνες. Μας ενώνει η ορθόδοξη πίστη και οι κοινοί αγώνες που έχουμε δώσει για την ελευθερία.

» Χαίρομαι που βρίσκεστε σήμερα εδώ Ντούσαν και θα χαρώ ακόμη περισσότερο με το να έχουμε καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς, να διευρυνθεί και να ξανάρθουν πάλι τουρίστες από τη Σερβία, που ερχόντουσαν για πολλά χρόνια στα Καμένα Βούρλα. Μιλώ για τις περιοχές του Βελιγραδίου και του Νόβι Σαντ, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες έρχονταν πριν 30 χρόνια από εκεί. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Είναι τιμή μου που σήμερα απέκτησα έναν φίλο, αδελφό, τον Πρέσβη της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Απ’ την πλευρά του, ο Πρέσβης της Σερβίας, κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ανέφερε: «Χαίρομαι από καρδιάς που βρίσκομαι σήμερα στα Καμένα Βούρλα, μετά την πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Γιάννη Συκιώτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δήμαρχο για την εξαίρετη υποδοχή μας. Βρίσκομαι εδώ με τους πιο στενούς συνεργάτες μου από την Πρεσβεία στην Αθήνα και επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σήμερα απέκτησα έναν καινούριο, πολύ καλό φίλο. Όχι μόνο δικό μου, αλλά μεγάλο φίλο της χώρας μου, της Σερβίας.

» Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε μία σπουδαία πρωτοβουλία των Δημάρχων Καμένων Βούρλων και Ρακόβιτσα, και θέλουμε να βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης αυτών. Η Ρακόβιτσα είναι μια μεγάλη πόλη στο Βελιγράδι. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτίσουμε μία γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών λαών, των Σέρβων και των Ελλήνων. Θα ήθελα επίσης να τονίσω τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία φέρνει πιο κοντά όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά τους δύο λαούς. Θέλουμε να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και λαών μας. Η Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα το όραμα των δύο Δημάρχων θα λάβει σάρκα και οστά. Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητέ φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ από καρδιάς για μια ακόμη φορά για την φιλοξενία σου και είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα στα Καμένα Βούρλα. Σε ευχαριστώ πολύ».

Ο κ. Συκιώτης ξενάγησε έπειτα τον Πρέσβη σε τοπικές επιχειρήσεις της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων και παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness