Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Επιτέλους δρομολογείται η διαδικασία καταβολής χρηματικών ποσών για απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα sfetsasp
Τετ, 19/10/2022 - 00:00 έως 23:45

Δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία καταβολής χρηματικών ποσών για απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου κατόπιν ολοκλήρωσης των σχετικών κτηματολογικών πινάκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στις υφιστάμενες ήδη πληρωμές ύψους 28,8 εκατ. ευρώ, εγκρίνεται η αύξηση του Προϋπολογισμού στα 56,8 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αποζημίωση δικαιούχων - σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων - για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Αγίου Κωνσταντίνου».

Έτσι, ζητείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η υπερ-δέσμευση πιστώσεων, ύψους 27,9 εκατ. ευρώ, από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Σταϊκούρας στην ανακοίνωσή του, η σχετική επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, για τη δέσμευση πιστώσεων, έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, αναφέρει: «Επιτέλους πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους δημότες μας για 25 χρόνια. Ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Δημήτρη Σκάλκο, για την δρομολόγηση της επίλυσης του τόσο σημαντικού αυτού θέματος για την περιοχή μας».

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr